Rahastosäästäminen

Rahastosäästäminen

Sijoittamisessa on paljon vaihtoehtoja ja monta tärkeää päätöstä tehtävänä, mutta tärkeintä on aloittaminen.

Säännöllinen kuukausisäästäminen rahastoihin on vaivaton tapa aloittaa vaurastuminen. Rahastosäästäminen ei vaadi suurta alkupääomaa vaan voit aloittaa jo 100 euron kuukausisäästösummalla.

Rahastosäästämisessä etuna on myös sijoitusten ajallinen hajauttaminen. Pitkälle ajalle jakautuvat säännölliset sijoitukset tasoittavat sijoitusmarkkinoiden heilahteluista aiheutuvaa riskiä.

Säästämiselle ja sijoittamiselle voi olla monta syytä, eläkepäivien varalle, uuteen autoon tai lapsen ensimmäistä asuntoa varten. Säästösumma, säästöaika ja riskinsietokyky ovat kaikilla erilaisia. UB:n laajasta rahastovalikoimasta löytyy ratkaisu jokaisen säästäjän tarpeisiin.
Cristina Saalasti, yksityispankkiiri

Miten valitsen sopivan rahaston?

Rahastosäästämisessä, kuten sijoittamisessa yleensä, yksi tärkeimmistä asioista on hajautus – eli kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin. Sijoituksia kannattaa hajauttaa sekä maantieteellisesti että omaisuusluokittain. Jos säästät esimerkiksi kolmeen eri rahastoon, voit valita yhden korkorahaston, yhden reaaliomaisuusrahaston ja kolmanneksi vaikka tietylle markkina-alueelle sijoittavan osakerahaston. Jos säästät vain yhteen rahastoon, hyvä vaihtoehto on UB Smart, älykäs varainhoitorahasto, jolla saat valmiin hajautuksen eri omaisuuksiin.

Miten aloitan rahastosäästämisen?

Voit tehdä kuukausisäästöjä lähes kaikkiin UB:n rahastoihin. Tee säästösopimus haluamaasi rahastoon tai rahastoihin OmaUB-palvelussa. Säästösumman voit maksaa toistuvalla tilisiirrolla omalta pankkitililtäsi. Tarkemmat maksuohjeet saat rahastosäästösopimuksen teon yhteydessä. Mikäli haluat tehdä rahastosäästösopimuksen lahjoituksena, otathan yhteyttä sijoitusasiantuntijoihimme sijoita@unitedbankers.fi tai (09) 2538 0320 ma–pe 9–17.

Tutustu rahastovalikoimaamme

Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Rahastoon tehdyn sijoituksen arvo voi nousta tai laskea. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoittajan tulee tutustua rahaston avaintietoesitteeseen ja rahastoesitteeseen, jotka ovat saatavilla UB Omaisuudenhoidosta. Rahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy.